De ce Electromicina pentru o agentie ieșeană de strategie?

O paralelă între efectul îmi place și placebo în comunicare plus o pledoarie pentru mai puțin din ambele

Electromicina 

sună ca un nume de antibiotic electric. N-o să te dea pe spate cu o atingere tandră! Cu intenție.

Este o dublă metaforă

a faptului că marketingul trebuie privit și mânuit la fel de serios ca ingineria unei lucrări electrice sau administrarea unui tratament medical. Părerea noastră. Fiindcă nu intenționăm să ne seducem clienții prin orice mijloace ci vrem să le creștem business-ul.

Antibioticele se administrează conform recomandărilor medicilor și nu după ureche – pe o durată fixă și la intervale fixe.

Noi credem același lucru despre comunicare și promovare – ele aduc rezultate și profit atunci când sunt livrate sub observații de specialitate, când se respectă întreg tratamentul și nu doar părți ale sale dar mai ales atunci când fiecare ingredient este ales inteligent în schema de lucru: de la analiza contextului, la strategie, la mesaj, la mediile potrivite de comunicare, la calitatea imaginii și până la durata oportună de intervenție. Nu e prea plăcut să vorbești despre publicitate în modul acesta, într-o lume care s-a obișnuit să o definească în stilul creativitate-out-of-the-box- niște-tineri-haioși-genial-belea-funky-business-hipsteria-cool, nu-i așa? Ghinion.

Vedem zilnic mesaje puternice în medii alese greșit sau medii costisitoare pe care sunt livrate mesaje slabe. Acolo, publicitatea nu își exploatează mesajul corect, își pierde valoarea de investiție și devine o cheltuială.

De aceea, rezultatele cercetărilor contează.
Una dintre frustrările cele mai mari ale specialistului în comunicare este aceea că antreprenorii sau echipele de marketing care reprezintă clientul, după ce au ales direcția care i-a impresionat, își doresc să intervină consistent în strategie, în mesaj, în grafică și fac schimbări care dăunează puternic impactului pe piață și rezultatului final. Pentru noi este ca și cum cineva s-ar duce la medic și ar încerca să-și impună propria schemă de tratament sau i-ar zice ”știu că mi-ai prescris antibiotice, dar m-am gândit să iau numai o doză și să continui cu ceai de sunătoare”. Sună aproape ca o blasfemie, însă, dacă stăm să ne gândim, li se întâmplă chiar medicilor, în viața reală.

Cum ne vindecăm?

Am învățat și credem cu sinceritate că întotdeauna vor exista remedii naturiste, homeopatice sau mistice în care oamenii au nevoie să creadă. Și, uneori, chiar vor funcționa într-un fel sau altul. Nici medicina clasică nu are rezultate pozitive 100% tot timpul. Însă, dacă analizăm rezultatele abordării științifice, observăm că ea oferă cele mai multe șanse și cea mai mare încredere.

Chiar dacă nu suntem primii care s-au gândit vreodată la acest joc de cuvinte, am găsit numele Electromicina liber ca pasărea cerului, disponibil pe .com și .ro, neînregistrat ca marcă niciodată până acum, în lume, și câștigător în fața întențiilor noastre de comunicare, a strategiei, prin cele 3 instrumente de testare și evaluare aplicate asupra a 10 alte opțiuni conceptuale. Ne-am dorit un nume pe care să nu îl uiți mâine. Funcționează? Întrebarea care trebuie pusă de fiecare dată când comunici ceva nu este dacă va plăcea sau nu. Funcționează?

Abia așteptăm să auzim ideea ta despre toate acestea, o comparație mai bună despre publicitatea de calitate și, dacă ești medic, cele mai trăsnite întrebări pe care le-ai primit vreodată de la pacienți! Scrie-ne direct la raluca/ioana@electromicina.com ca să primim primele mailuri din contul de Electromicina. Funcționează?